Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

De mooiste Duitse auto

"De mooiste Duitse auto die ik ooit heb gezien"

Het was juli 2014. Ik reed die ochtend, zoals gebruikelijk, rond 8 uur op de A12 richting mijn werk in Utrecht. Aan het begin van die morgen was mijn denken al gevuld met zorgen. De dag ervoor had een bijzonder fijne collega, mijn rechterhand, opgezegd. Het had niets met mij te maken maar hij was toe aan een volgende stap in zijn carrière, zei hij. Hoe kon ik zo kort voor de zomervakantie nog een goede vervanger vinden? Dat zal zeker niet gaan lukken! Het maakte mij somber. Toen werd ik ingehaald door een Duitse auto welke vervolgens voor mij ging rijden. “Hé, lees ik dat goed?” Op de achterruit stond met grote witte letters geschreven: "Jesus Christus starb für dich!“

Wow, die waarheid kwam opnieuw bij mij binnen en was helemaal voor mij bestemd ("für dich"). Het zette mijn sombere gedachten stil en bood mij weer het juiste perspectief. Vervolgens viel mijn oog op het kenteken: ME: PS 119. Psalm 119 voor mij? Een loflied op de wet? Een bekende tekst uit deze psalm is: “Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad” (psalm 119:105). Met dit vers kan ik helemaal instemmen, maar verdient de wet wel lof?

Inmiddels is het bijna twee jaar verder. Kort na die zomer in 2014 plaatste God een hele fijne collega op mijn pad en inmiddels is zelfs een tweede aan het team toegevoegd (en ze zijn beide Christen!).

God kan oneindig veel meer doen (heeft aan het kruis oneindig veel meer gedaan) dan wij ooit kunnen bidden of beseffen (Efeziërs 3:20). Ook begrijp ik sinds kort het verband tussen de twee boodschappen achterop de auto beter. De wet is niet bedoeld om schuldgevoelens te creëren door mij te wijzen op mijn tekortkomingen maar als het ultieme genade-instrument van God. Jezus, zelf als Jood onder de wet geboren, is de vervulling van de wet. Hij heeft al mijn schuld, aanklachten, zonden, ziekten, etc. aan het kruis gedragen. Hierdoor ben ik niet langer meer onder de wet maar onder de genade! Voor een ieder die dit gelooft is er redding, herstel, bevrijding en genezing. Leef in vrijheid! Ja, lof aan de wet! Lof aan Jezus!

JR, 31 maart 2016