Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Kijk naar de duif...

Ik kijk naar de duif hoe ze vliegt…

Zo, snel ff boodschappen gedaan en dan naar huis denk ik… Ik heb er geen zin meer in vandaag... Ik fiets van de winkel richting mijn huis. Ik zie mensen praten en ik word bepaald bij hen … “Heer”, denk ik… “Ik heb geen zin”, en ik fiets door. Ik zie een duif vliegen - en ineens maakt deze een wending. Duiven zie ik eigenlijk altijd, ik hou van duiven. Ik kijk naar de duif, hoe ze vliegt… Voor mij is dit vaak een bemoediging. De Heer is met mij, altijd. De wending van de duif spreekt tot mijn hart.

Ik maak een klein blokje en ik fiets naar de plek waar ik de mensen zag praten. Ik stap af en spreek de mevrouw aan. Het echtpaar is inmiddels door gelopen.  Het is een enthousiaste mevrouw, spontaan en ze staat open voor een praatje. We praten wat en ze vertelt dat ze zo’n last heeft van haar knie en hier mag ik voor bidden. Ik ga door mijn hurken om mijn hand op haar knie te leggen. Ze hurkt mee; bijzonder genoeg, dat vindt ze fijn. Zo bidden we. Vervolgens vraag ik of ze God kent. Ze hoopt het eigenlijk allemaal en ik vraag of ze Jezus al eens als haar verlosser heeft aangenomen. “Nee” antwoordt ze en ik vraag of ze dat wil. “Ja”, antwoord ze.

Ik mag haar voorgaan in gebed en ze bidt me na. We wandelen samen verder en ze vertelt over haar leven. Ik hou ervan en na ons gesprekje nemen we afscheid... For the Lord is so good…