Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

's avonds laat op straat

Een paar weken geleden fietste ik 's avonds rond half elf van een vergadering naar huis. Het eerste stuk fiets ik samen op met Bert. Op een gegeven moment fietsen we achter twee jongeren met een flinke joint... Zo, wat een lucht is dat… Ergens wil ik wel een babbeltje te maken met deze gasten, maar ik denk: "Heer als het de bedoeling is, dan komt het op mijn pad". In de zin van dat ik er niet achteraan hoef te racen ;-)

De gasten slaan rechtsaf en ik fiets nog een eindje samen door. Even verderop sla ik ook rechtsaf en vervolg ik mijn weg alleen. Hoe grappig, komen die jongens ineens van een zijweg van rechts vlak voor me fietsen en komen we ongeveer tegelijkertijd aan bij het stoplicht. Ik vraag of ze nog ergens gezellig naar toe gaan. “Ja”, antwoordt een van de jongens, “we hebben een feestje”. Hij vertelt dat hij sinds kort zijn eigen woonruimte heeft. Ik vraag eens door over zijn “peukie”. Ik vertel hem dat ik ook gerookt heb, geen joints trouwens. Voordat ik met hem in opvoedend gesprek beland vraag ik hem waarom hij dit rookt… Hij vertelt dat hij veel problemen heeft en dat hem dit rust geeft. Zijn vriend vindt het trouwens maar niets. Ik vertel hem over mijn geloof in Jezus en dat Hij met alles wil helpen. Ook met het stoppen met blowen. De jongen vertelt namelijk dat het hem veel geld kost en dat hij het liefst zou willen stoppen.

Ik vraag of ik voor hem mag bidden. En dat mag. Ik leg mijn hand op zijn schouder en bid kort voor hem. Ik wens ze een fijne avond en onze wegen scheiden weer. Dit is zo gaaf en voel me blij en dankbaar, even zo’n kostbaar moment, a Godmoment.