Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Ontstaan vanuit een wandeltocht.....

Henk (één van de huidige bestuursleden) is op een mooie dag in oktober 2009 aan het wandelen in het natuurgebied aan de rand van Veenendaal. Zittend op een bankje met het zonnetje in de nek valt zijn oog op een half vergaan houten bord. Teksten als: "met het doel tot herstel van...." en "betreden op eigen risico...." zijn nog vaag te lezen. 

Henk vraagt aan God: "Heer, wat wilt U mij hiermee duidelijk maken?"  

Henk krijgt de tekst uit Jesaja 58 in gedachten en zoekt het op in zijn Bijbeltje.

In Jesaja 58 vers 6 tot 12 leest Henk over het herstel van de mens met geest, ziel en lichaam.

Tijdens het lezen komt er met veel lawaai een vliegtuig over en in het gebied voor zich ziet Henk een ree en meerdere konijntjes door het gras huppelen, beschutting zoekend tussen de struiken. In de verte staat een groot zwart paard Henk aan te staren en laat God hem zien dat het herstel al volop bezig is en dat God o.a. Henk daarvoor gebruikt.

Henk staat op om verder te wandelen en ziet dat in de verte een ander ree het bospad oversteekt. Een lied wat dan spontaan opkomt is Opwekking 167:"Samen in de naam van Jezus".

   Vernieuwingsproject = Geloof in Beweging
        (Johannes 7 : 37-38)
   Begrazing door Schotse Hooglanders = Dit zijn wij, geroepen om Jezus te volgen
        (Jesaja 61 : 1)
   Met het doel tot herstel van de natuur = herstel van de mens met geest, ziel en lichaam
        (Jesaja 58 : 6 - 12)
   U wordt verzocht niet te voeren = Wij eten en drinken vanuit de Bron
 (Jesaja 55 : 1 - 2)

Betreden op eigen risico = Er is geen plaats voor satan. Wij zijn beschermd door het bloed van Jezus Christus.

 
Twee weken later zit Henk wederom op hetzelfde bankje wanneer er een man naast hem komt zitten. De man bekleed een hoge functie bij VSO De Sprong en samen komen ze in gesprek over het onderwerp jeugd en gezin. Voor u misschien nietszeggend....

De volgende ochtend word Henk wakker, pakt zijn Bijbel en begint te lezen uit Mattheus 24. Dit gaat over de komst van Jezus.

Geboren om te vliegenIn deze periode is Henk het boek "Geboren om te vliegen" van Henk Stoorvogel en Eugène Poppe aan het lezen.

Ongeveer 2 1/2 jaar later vallen de puzzelstukjes steeds meer in elkaar en vliegen we uit als een arend, gedragen door Gods Geest en de Kracht van Zijn Liefde. Stichting "Geloof in Beweging"  is een feit.

Dank U, Heer!